Status online verhuur

De verhuur is gestart! Je direct inschrijven voor een appartement in Plaza West. Via de woningzoeker of het totaaloverzicht vind je het actuele aanbod. Er wordt doorlopend gematcht met de beschikbare woningen.

Bekijk het aanbod

Je droomwoning gevonden

De appartementen van Plaza West worden online verhuurd. Dat houdt in dat alle stappen in het verhuurproces digitaal plaatsvinden. Van de inschrijving tot de ondertekening, het gebeurt online in een veilige omgeving. Je hoeft er de deur niet voor uit en je kunt het doen wanneer het jou uitkomt. Handig!

Wat kun je verwachten tijdens het online verhuurproces? Hieronder lees je het stappenplan van inschrijving tot sleuteloverdracht.

Online inschrijven
Persoonlijk dossier
Matchen

Stappenplan van online verhuur

 1. Ter voorbereiding
 2. Voordat je aan je inschrijving begint, raden we je aan om te controleren of je aan de inkomensrichtlijnen en andere voorwaarden kunt voldoen. Daarnaast is het handig om je voorkeursappartementen te noteren. Via deze website kun je het aanbod van appartementen in Plaza West bekijken. Heb je het appartement gevonden dat bij jou past? Noteer dan het adres. Je kunt dit later tijdens je inschrijving doorgeven bij je woonvoorkeur. Je kunt hier meerdere voorkeuren doorgeven.
 1. 1. Start inschrijving

Zodra de inschrijving is begonnen, zie je op de website een ‘direct inschrijven’ button. Daarmee word je doorverwezen naar een online dossier, waarin de inschrijving zal plaatsvinden. Je maakt hier een login voor aan. Je kunt daarna in deze beveiligde omgeving je gegevens invullen en documenten uploaden.

   1. 2. De eerste matchronde

Op een vastgestelde datum wordt de eerste matchronde gestart. Iedereen die is ingeschreven op dat moment, voldoet aan de inkomenseis én alle gevraagde documenten heeft geüpload, wordt meegenomen in die matchronde. Ook wordt er rekening gehouden met de door jou ingevulde voorkeurswoningen. Er wordt gevraagd om persoonlijke documenten te uploaden in de veilige “Mijn-omgeving”. Welke documenten we van je vragen is afhankelijk van je persoonlijke situatie. Er is een aantal aandachtspunten bij het aanleveren van je documenten, op deze pagina lees je er meer over.

Je ontvangt een e-mail indien je bent gematcht met een woning. De woning wordt dan voorlopig aan je toegewezen.

   1. 3. Indien geen match

Wanneer je niet als eerste uit de digitale loting bent gekomen, ontvang je daarover geen e-mail. Pas wanneer alle huurovereenkomsten getekend zijn, ontvang je een e-mail dat alle woningen verhuurd zijn. Het kan namelijk gebeuren dat woningen die voorlopig toegewezen zijn, weer beschikbaar komen. In dat geval wordt er een nieuwe matchronde gehouden. Daarin wordt iedereen die tot dat moment is ingeschreven meegenomen. Het kan dus gebeuren dat je alsnog een voorlopige toewijzing ontvangt.

   1. 4. Match = voorlopige toewijzing

Indien je als eerste uit de loting bent gekomen ontvang je daarvan bericht per e-mail. Hierin vragen we je de voorlopige toewijzing te accepteren in je digitale dossier.

   1. 5. Documenten akkoord

De documenten worden inhoudelijk beoordeeld door de vastgoedmanager. Indien alle documenten akkoord zijn, wordt de woning definitief aan je toegewezen en ontvang je de huurovereenkomst. Nadat jij de huurovereenkomst digital hebt ondertekend, kan de vastgoedmanager deze ook digitaal ondertekenen. Dan is het officieel: jij bent de huurder van je droomwoning! Gefeliciteerd!